JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ble ikke kvitt klausulen

De LO-organiserte i finanssektoren forsøkte seg mandag på en omkamp for å bli kvitt den omstridte klausulen om å kunne avstå fra årets lønnstillegg. Det gikk ikke, men de fikk lagt inn protest.

eva.ler.nilsen@lomedia.no

Knut Bekkevold i HK Finans er ikke fornøyd med at de må godta den klausulen som Finansforbundet skrev under på den 8. mai. Den innebærer at man lokalt kan bli enige om at det generelle tillegget helt eller delvis kan bortfalle – eller utsettes – hvis bedriftenes økonomiske situasjon tilsier det. Han mener dette fører til at ansatte vil kunne lønnes under de tariffbestemte lønnssatsene, og var ikke villig til å gå med på dette. Han ønsket istedet en klausul lik den i LO-NHO-oppgjøret som garanterer at det ikke skal medføre avlønning i strid med overenskomstens lønnssystem.

Vi protersterer!

Det eneste som Bekkevold og resten av LO-delegasjonen fikk til i dagens forhandlinger, var en protokolltilførsel som sterkt kritiserer både klausulen og de som i utgangspunktet gikk med på den:

”LO reagerer meget sterkt på og beklager at det i årets oppgjør mellom Finansnæringens Arbeidsgiverforening og Finansforbundet er enighet om å kunne lønne under tariffavtalens lønnsregulativ. LO er opptatt av at det også for dette området avlønnes i tråd med tariffavtalens bestemmelser”, heter det i protokolltilførselen fra forhandlingene.

Ikke brudd

– Det var umulig for oss å komme lenger enn dette. Vi ble blankt avvist på å få en annen formulering. Vi valgte å ikke bryte forhandlingene og gå til mekling. Jeg tror ikke det ville ført oss noe lenger dessverre, sier han til HK-Nytt.

Bekkevold synes det er viktig at de fikk protestert mor det som YS-tilknyttede Finansforbundet hadde godtatt.

En jobb å gjøre

Resultatet, 1 krone i generelt tillegg til alle og 1 krone i lavlønnstillegg til de som lønnes etter regulativets lønnstrinn 37 og lavere, er Knut Bekkevold tilfreds med.

– Det er på linje med resultatene i andre oppgjør denne våren. Jeg er også fornøyd med at lavlønnstillegget gikk helt opp til trinn 37, som er 373.000 kroner i årslønn, sier han.

Partene er etter forhandlingene i dag også enig om å gjennomgå systemet for lønnsdannelse i bransjen innen neste års tariffoppgjør. – Det betyr at vi har en stor jobb å gjøre fra mot hovedoppgjøret i 2010, sier HKeren.

Annonse

Flere saker

Annonse