JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Søndagsåpent i Finland

Den finske regjeringen har godkjent lovforslaget om å la alle butikker holde åpent søndager mellom kl 12 og 18.

nina.sandaas@lomedia.no

Det blir nesten fritt fram døgnet og året rundt, alt for å fremme kommersen i finske butikker. De som er mindre enn 400 kvadratmeter får holde åpent hele døgnet og året, med unntak for noen få helger, skriver Hufvudstadsbladet.

Brustadbu på finsk

De som er større enn 400 kvadratmeter får tillatelse til søndagsåpent mellom klokka 12 og 18. Mellom farsdag som innfaller andre søndag i november og fram til jul blir det mulig å handle fram til kl 21.

Lovforslaget som skal behandles og godkjennes i riksdagen, innholder i stort sett det samme som avtalen mellom serviceforbundet Pam og Forbundet for finsk handel skrev under i fjor høst.

Kan ta hviledag

Det betyr likevel at småbutikker i kjøpesentre ikke kan tvinges til å holde åpent sju dager i uka. De vil få lov å ta minst en hviledag, hvis de ønsker.

Den nye loven ventes få negative virkninger for nærbutikker og butikker i distriktene med lavt innbyggertall. De har så langt hatt en viss konkurransefordel av å kunne holde åpent på søndager.

Annonse
Annonse