JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser overgangsregjering

Tunisias landsorganisasjon UGTT støtter ikke landets overgangsregjering.

UGTT er som norsk LO med i Den Internasjonale faglige samorganisasjonen IFS, og spilte en nøkkelrolle i protestene som gjorde at president Zine al-Abidine Ben Ali forlot landet.

UGTT tok avgjørelsen om ikke å støtte overgangsregjeringen under et ekstraordinært møte tirsdag, opplyser talsmann Ifa Nasr.

Mandag dannet statsminister Mohamed Ghannouchi en overgangsregjering, der opposisjonen har fått tre plasser, mens ministre fra den gamle regjeringen fortsetter i nøkkelposisjoner.

Allerede lørdag påpekte generalsekretær Abdessalen Jerad i den tunisiske landsorganisasjonen at det var viktig at grunnloven blir fulgt og at en nasjonal koalisjonsregjering blir satt sammen av intellektuelle, politiske og sosiale personer som absolutt ikke inkluderer noen fra den oppløste regjeringen.

Det var et styremøte i organisasjonen lørdag som behandlet de sosiale og politiske forholdene i landet og konsekvensene av kampen som er blitt ført av arbeidere, fagforeningsaktivister og folk flest. Målet er at kampen fortsetter til målet er nådd.

Blant annet krever fagbevegelsen at det blir satt ned en undersøkelseskommisjon for å sakffe grunnlag for å straffeforfølge de ansvarlige for drapene på demonstranter unxder de siste ukenes opptøyer. Videre krever UGTT at det opprettes en uavhengig kommisjon for å straffeforølge de ansavrlige for den utbredte korrupsjonen i landet og en komite for å revidere grunnloven og valgordningen.

LES MER: Hele uttalelsen fra UGTTs styremøte (engeslk tekst)

Annonse
Annonse