JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avtalen i boks i Noricom

Noricom språktjenester i Kristiansand har skrevet under på tariffavtalen med Handel og Kontor. Dermed kan streikeforberedelsene skrinlegges.

lene.svenning@lo-media.no

Etter ti måneders ventetid kan de fire ansatte i selskapets avdeling i Kristiansand juble. I dag, bare tre dager før den planlagte streiken skulle iverksettes inngikk bedriften kontoroverenskomsten med HK.

Tilspisset situasjon

Regionsekretær Geir Løland i HK er veldig fornøyd, selv om gjerne skulle ha vært de siste dagers bestrebelser for å få tariffavtalen på plass foruten. Partene har møttes til mekling to ganger. Til slutt valgte Noricom å melde seg inn i arbeidsgiverforeninga HSH. Det satte fart på sakene.

– Jeg hadde helst sett at vi hadde sluppet at saken trakk sånn ut, og at avtalen kom i stand før helt på tampen før en streik. Situasjonen har blitt unødig tilspisset mellom bedriften og de ansatte, sier han.

Honnør til HSH

Løland er glad for at bedriften har meldt seg inn i HSH.

– HSH har bidratt positivt i denne saken, all honnør til dem for det, sier han.

Regionsekretæren tror bedriften vil tjene på medlemskapet sitt i arbeidsgiverforeningen.

– Det er positivt at bedriften har en seriøs rådgiver, det vil både ledelsen og de ansatte nyte godt av, mener han.

Advarsler

Den tillitsvalgte i Noricom språktjenester har i løpet av de siste dagene pådratt seg to advarsler fra bedriften, og har blitt truet med oppsigelse. HK mener bedriften med dette har gått langt over streken, og har bedt om at det blir trukket tilbake. Løland har tro på at det skjer.

– Vi jobber med saken, sier han til HK-Nytt.

Annonse

Flere saker

Annonse