JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

God kollega?

Som ledd i kampanjen «Gode kolleger - en del av jobben» tilbyr Arbeidstilsynet mulighet for å teste deg selv som arbeidskollega.

Denne uka starter Arbeidstilsynet kampanjen "Gode kolleger - en del av jobben". På kampanjenettstedet godkollega.no kan du teste dine egenskaper som kollega, nominere en kollega til en drømmestart på arbeidsdagen eller skrive en hyllest til en god kollega.

Testen består av i alt 25 spørsmål og avsluttes med en vurdering av dine sosiale og faglige kollega-egenskaper. Ifølge Arbeidstilsynet har allerede over 400 personer tatt testen, og de fleste ser ut til å trives på jobben, oppsummerer tilsynet – etter kampanjens første dag.

Skjult kamera

Nominerer du en kollega til en drømmestart på arbeidsdagen, kan du utløse atskillig virak på jobben. Blir din nominasjon valgt ut, skreddersyr kampanjen et skjult kamera-opplegg der den utvalgte i løpet av noen korte morgentimer blir blir satt i sentrum av en serie overraskelser - før det hele avsløres med en hyggelig seremoni på arbeidsplassen.

Filmene som blir tatt opp skal senere brukes i TV-reklame for kampanjen og publiseres på nett.

Alle må bidra til arbeidsmiljøet

Arbeidstilsynets direktør Ingrid Finboe Svendsen understreker at det er arbeidsgiveren som har hovedansvaret for arbeidsmiljøet på arbeidsplassen, med verneombud og tillitsvalgte som viktige hjelpere.

– Samtidig ser vi et stort potensial ved å engasjere arbeidstakerne. Vi ønsker med denne kampanjen å appellere til den enkelte om å bli bevisst sitt ansvar og sine muligheter. Vi vil at folk skal tenke at det er mulig for hver og en av oss å gjøre en forskjell, sier hun.

Annonse
Annonse