JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gratulerer!

Reidar Elnæs, streikegeneralen fra Jevnaker, stiller først i rekken av gratulanter til de organiserte på Bekken & Strøm. – Dette trengte forbundene og LO, slår han fast.

ane.borrud@lomedia.no

I dag er det blitt klart at Bekken & Strøm på Gjøvik undertegner tariffavtale. De organiserte har vært i streik i to måneder.

– Vi har ment at vi har retten på vår side, men dommen er så sterk og klar. Vi har tapt på alle punkter. Vi respekterer dommen, selv om vi har en annen oppfatning av loven. Vi var hellig overbevist om at vi hadde rett, sier Sven Strøm, daglig leder i Bekken & Strøm, til HK-nytt.no.

LES MER: Alt om streiken på Bekken & Strøm

En oppreisning

Reidar Elnæs, streikegeneral under streiken hos Åsmund Pettersen & Sønn på Jevnaker i april i fjor, er veldig glad for utfallet.

– Dette er helt topp. Dette trengte forbundene og LO. Og dette er absolutt en oppreisning for oss som er fagorganiserte, sier han.

Han sender en stor gratulasjon til de som gikk i streik for å få avtale.

– Gratulerer med tariffavtalen. Og takk for det dere gjorde for de organiserte her i landet, hilser Elnæs.

Streiken som ikke kunne tapes

Jevnakerstreiken ble avsluttet uten at tariffavtale kom på plass.

– Jeg håper inderlig de ikke gir seg. Denne streiken kan vi ikke tape, sa Elnæs til Arbeidsmanden.no da streiken på Gjøvik var et faktum.

Nå er han lykkelig

– Dette viser at det nytter. Hvis denne streiken også hadde blitt et nederlag, hadde det vært fritt fram for arbeidsgiverne å nekte tariffavtale.

Setter standard

Også Svein Johansen, forbundssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund, er glad og lettet over utfallet på Gjøvik.

– Jeg er overrasket, men veldig glad. Og nå håper jeg dette setter standard for andre arbeidsgivere, avslutter han.

Annonse
Annonse