JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Erna vil ha svar

Erna Solberg presser på for å få et svar på hvem som blir med i regjering. Følg sonderingene direkte!

<iframe src='http://embed.scribblelive.com/Embed/v5.aspx?Id=222242&ThemeId=9990' width='435' height='300' frameborder='0' style='border: 1px solid #000'></iframe>

Venstre-leder Trine Skei Grande sier det ikke er sikkert det kommer en avklaring onsdag.

- Er det oppløpssiden eller er det innspurten? Vi er i alle fall ikke ferdige her, sa KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen da han kom til sonderingssamtalene i Nydalen som sistemann.

Han la til at Solberg gjerne ser at hun får et svar så raskt som mulig.

- Men det er det ikke Erna som bestemmer, gjorde han klart.

Bak lukkede dører snakker tolv sondører fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF sammen på niende dagen, før samtlige partier senere onsdag skal ha samlinger for å ta stilling til veien videre.

– Les også: Avgjørende timer i Nydalen

Sonderingene er første skritt på veien mot å gi landet en ny regjering. Etter de innledende sonderingene, skal de partiene som ønsker å være med i koalisjonen, gå inn i mer konkrete regjeringsforhandlinger.

- Det er ikke sikkert vi kan komme med et svar i dag, svarte Venstre-leder Trine Skei Grande på vei inn til møtet.

Hun la til at i løpet av et par dager kommer det en avklaring.

- Vi snakker sammen fortsatt og vet ikke om det blir konklusjoner i dag, sa påtroppende statsminister Erna Solberg til TV 2 på vei inn til sonderingene.

– Les også: – KrF-folk sier nei til Frp

Både Grande og KrF-leder Knut Arild Hareide fortalte journalistene at de er klare for å gi sine råd til stortingsgruppene i dag.

Stortingsgruppen til Venstre møtes klokken 14, før partiet har ekstraordinært landsstyremøte senere samme ettermiddag.

Høyre har gruppemøte på Stortinget klokken 15, mens Frp har sentralstyremøte klokken 17 på partikontoret.

KrFs landsstyre møtes på Gardermoen klokken 15, men det er til slutt partiets stortingsgruppe som avgjør spørsmålet.

– Les også: Fra fest til forhandlinger

Det er fortsatt et åpent spørsmål hvor mange og hvilke av de fire partiene som blir med i den nye regjeringen.

VG skrev onsdag at sterke krefter i KrF ikke er særlig lystne på å gå inn i en regjering med Frp. Kildene i KrF sier ifølge avisen rett ut at lysten til å sitte i samme regjering som Frp er borte. En av de viktige grunnene til det er at Siv Jensen og Frp-ledelsen ikke har tatt et oppgjør med de kontroversielle innvandringsuttalelsene fra flere sentrale Frp-medlemmer.

Debatten ble utløst av uttalelser som Frp-toppen Christian Tybring-Gjedde kom med i Aftenposten torsdag i debatten om bruken av ordet «snikislamisering».

(ANB-NTB)

Annonse
Annonse