JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Melder seg inn i NHO

Bekken & Strøm blir medlem i NHO etter konflikten på Gjøvik. – Helt naturlig, mener eier og daglig leder Sven Strøm.

lene.svenning@lomedia.no

erlend.angelo@lomedia.no

Konflikten på Bekken & Strøm endte med at de streikende fra HK og Fellesforbundet fikk tariffavtalene de krevde. Nå har bedriften besluttet å bli medlem i NHO.

– Jeg har hatt en prat med dem, så det stemmer vel for så vidt at vi har valgt å bli en del av NHO, selv om det ikke er helt på plass ennå, bekrefter daglig leder og medeier Sven Strøm overfor Magasinet for fagorganiserte.

Prinsipielt i mot

Strøm uttalte før og under streiken at han var i mot organisering, både for arbeidstakerne og bedriften. Nå ender altså konflikten med både tariffavtaler og medlemskap i NHO.

– Du mener fortsatt det ville vært best å stå alene?

– Det blir feil å synse noe rundt det i dag. Vi forholder oss til dagens situasjon. Slik det er nå, føler vi at dette er en naturlig del av prosessen vi har vært gjennom, svarer Strøm.

Fellesforbundet positive

– Dette synes vi i Fellesforbundet er veldig positivt for det videre samarbeidet, og en fornuftig avgjørelse, sier Fellesforbundets distriktssekretær i Oppland, Morten Solbakken, til Magasinet.

Hvilken landsforening innenfor NHO bedriften havner i, blir avgjort sentralt i NHO.

De to tariffavtalene som ble signert, var for øvrig mellom HSH/HK og NHO Grafisk/Fellesforbundet.

Skifte avtale?

Også Peggy Hessen Følsvik, 1. nestleder i Handel og Kontor, ser positivt på at Bekken & Strøm bli medlemmer i NHO. Men avtalen Gjøvik-bedriften signerte i går, er mellom LO og HSH. Om det blir aktuelt å skifte til LO og NHOs tariffavtale for HK-medlemmene, Standardoverenskomsten, er foreløpig i det blå.

- Jeg vet ikke. Vi har aldri kommet i dialog med Bekken & Strøm om hvilken avtale som skal gjelde for HK-medlemmene. Dette må vi vurdere nærmere over helga, sier Følsvik.

Annonse

Flere saker

Annonse