JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Omkamp eller ikke omkamp det er spørsmålet

Spørsmålet om en skal ta omkamp på offentlig tjenestepensjon skapte uenighet på Trondheimskonferansen.

torgny.hasaas@lomedia.no

– Når de lavlønte betaler 2 prosent av lønna si inn til den offentlige tjenestepensjonen og ikke får noen ting tilbake, så er det et problem, sa AU-medlem i Fagforbundet, Stein Gulbrandsen, til Trondheimskonferansen.

Han svarte på kritikken fra leder i LO i Trondheim, Arne Byrkjeflot. Byrkjeflot brukte en del av innledningen sin om uføretrygd til å kritisere LOs største forbund, Fagforbundet. Forbundet har varslet at de vil gjenoppta forhandlingene om den offentlige tjenestepensjonen.

Det er uenighet i LO om spørsmålet. LO Stat med NTL i spissen har vært klar på at de ikke ønsker omkamp.

– Hva mener du om å ville ta opp igjen forhandlingene om den offentlige tjenstepensjonen?

– Det er galskap, svarer Byrkjeflot kontant på LO-Aktuelts spørsmål.

– Den gruppa som dette handler om, de lavest lønte er de som kommer best ut av pensjonsreformen. De vil få en forholdsvis bra ytelse fra Folketrygda. Den vil være så høy at de ikke vil motta noe fra offentlig tjenestepensjon, sier Byrkjeflot.

Det er nettopp dette som er problemet for Gulbrandsen og Fagforbundet.

– Når de med lavest inntekt betaler 2 prosent av inntektene til offentlig tjenestepensjon, og ikke får noe igjen. Oppleves det som om de lavlønte finansierer pensjonen for de høytlønte, og det er et problem, slår Gulbrandsen fast.

Det Byrkjeflot og Gulbrandsen er enige om er at det er et problem med statistikken.

Annonse
Annonse