JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny nedtur for Naper

20 ansatte må trolig gå fra JMS Mediasystem (tidligere Naper) i Kragerø.

erlend.angelo@lomedia.no

Trykkeribedriften i Kragerø har opplevd både store nedturer og oppturer de siste årene. I fjor kom til slutt oppturen da JMS Mediasystem overtok konkursrammete Naper.

Og det ble langt flere arbeidsplasser enn man hadde trodd på forhånd, da et av JMS-trykkeriene i Sverige ble ødelagt i en brann.

Nå har de ansatte derimot fått en ny trist beskjed. 20 ansatte må trolig gå i løpet av februar – og i verste legges bedriften ned, skriver Kragerø Blad Vestmar. Omtrent fem blir igjen på det som mest sannsynlig bare blir et salgskontor.

Dyr husleie

Det skal være forhandlingene om husleien som har ført til den drastiske beslutningen hos de svenske eierne av trykkeribedriften.

– 22. februar er siste dag, dersom ikke noe helt uventet skjer, opplyser klubbleder Ingolfur Sigurdsson overfor Kragerø-avisa.

De ansatte i bedriften er som nevnt godt vant med å få dårlige nyheter slengt i trynet.

– Det er nesten for galt å si, men «stemninga er som den pleier» når man får beskjed at man er oppsagt og for vår del har det jo skjedd noen ganger. Noen er lettet, andre er forbannet, det varierer, sier Ingolfur Sigurdson til KV.

Politietterforskes

Samtidig har Telemark politidistrikt besluttet å etterforske fjorårets konkurs i Naper informasjonsindustri AS. Bobestyreren har pekt på flere mulige lovbrudd, skriver Telemarksavisa.

Deriblant har de ansattes fagforeningskontingent gått inn i den ordinære driften av bedriften – og ikke blitt sendt videre til Fellesforbundet.

– Det er bare positivt at bobestyrer og politiet tar tak i dette, sier klubbleder Sigurdsson til Telemarksavisa.

Million kroner

De ansatte gikk også inn med egne midler i bedriften tilbake i 2004. Tilbakebetalinger til dette lånet skulle også gjøres gjennom trekklister, men ble derimot brukt til daglig drift i 2009. Ifølge NRK kan de ansatte risikere å måtte punge ut en million kroner som kausjonister, om bedriften igjen slås konkurs.

– Det er for tidlig å si hvilke skritt vi vil gå til, sier Sigurdsson.

De ansatte har lenge vurdert å anmelde den tidligere ledelsen for underslag. Nå har altså bobestyrer fått satt i gang en etterforskning.

Annonse
Annonse