JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever foto med jobbsøknaden

Krav om foto med jobbsøknaden øker faren for at du blir diskriminert, mener dansk HK.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

Mange arbeidsgivere krever at du legger ved et bilde av deg selv når du søker en jobb, særlig innen butikker, restauranter og resepsjoner, viser et søk på jobbannonser som Avisen.dk blant annet har gjort på danske Jobnet.

Frifagbevegelse.no har gjort et enkelt søk på Finn.no som viste 22 stillingsannonser som ønsket bilde av jobbsøkeren. Også i Norge dreier det seg om jobber innen butikk/salg, markedsføring og restaurant.

Avisen.dk skriver at selv om mange især unge er vant til å vise bilder av seg selv, så er fagforbundet Handel og Kontor bekymret over utviklingen. Jurist Hugh Alexander Child sier at fotokravet gir en risiko for at virksomheten på forhånd sorterer blant søkerne slik at det blir diskriminerende, for eksempel hvis de sorterer på grunn av alder eller hudfarge.

- Problemet er at dette i så fall ikke kan dokumenteres at det virkelig skjer en ulovlig forskjellsbehandling, sier han.

Les hele artikkelen hos Avisen.dk

Annonse
Annonse