JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tariffavtale i boks i Folkets Hus

I dag meldte alle seg inn i Fellesforbundet og sjefen er positiv. Dermed blir det tariffavtale i rørleggerfirmaet som jobber i Folkets Hus i Oslo.

Organisasjonsarbeider Boye Ullmann fra Rørleggernes fagforening er nettopp tilbake fra møte med de ansatte i Kristiansen Rørservice AS. Selskapet utfører arbeid i Folkets Hus i Oslo.

Før møtet var Ullmann klar i sin tale:

– Får jeg ikke rørleggerfirmaet med på å tegne tariffavtale, vil jeg kreve at de blir kastet ut fra Folkets Hus, sa han torsdag til magasinett.org, nettavisa til Magasinet for fagorganiserte.

Her er hele saken om Folkets Hus og manglende tariffavtaler:

Etter møtet var Ullmann fornøyd:

– Det var et meget hyggelig og jovialt møte. Gutta var helt for å melde seg inn. Og sjefen var helt for å opprette en avtale, og slett ingen sleiping, sier Boye Ullmann.

Arbeidet uten tariffavtale

Kristiansen Rørservice AS er ett av to håndverkerfirma som Oslo Kongressenter Folkets Hus har fast kontrakt med, trass i at firmaet ikke har tariffavtale. Styret i Folkets Hus har gitt klart uttrykk for at de ikke ønsker uorganiserte tjenesteleverandører i kongressenteret.

Hus-rørlegger’n til Folkets Hus har sju ansatte og en lærling. En av rørleggerne var medlem i fagforeningen fra før, så nå er det 100 prosent organisering hos rørfirmaet i Vestby.

Annonse
Annonse