JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tror på 40.000 i 2015

Aksjonsåret 2012 er over, men vervearbeidet i EL & IT Forbundet fortsetter. Målet er at 40.000 medlemmer skal nås innen landsmøtet i 2015.

knut.viggen@lomedia.no

Det var et «hårete» mål, og målsetningen om 40.000 medlemmer i 2012 ble ikke helt nådd innen nyttårsrakettene smalt i været natt til tirsdag. Den store utfordringen for forbundet i fjor ble medlemsbevaring og gjenvinning av tidligere medlemmer.

Bytter jobb

EL & IT Forbundet er tradisjonelt et forbund med stor gjennomstrømming av medlemmer. En av årsakene er at folk oftere enn i andre bransjer bytter arbeidsplass/arbeidsgiver og på denne måten «forsvinner» ut av medlemslistene. Selv om vervearbeidet har vært godt også tidligere år, i bransjer som er i stadig vekst, har medlemstallet ligget sørgelig stabilt.

Nestleder Vidar Hennum var en av dem som irriterte seg ekstra mye over at medlemstallet i EL & IT Forbundet lå på stedet hvil. Og som forbundets verveansvarlig tok han grep. Nå mener han at erfaringene som ble gjort i 2012, både positive og negative, blir nyttige i arbeidet som må gjøres frem til landsmøtet. For jobben er langt fra ferdig.

Rekord i 2012

I 2012 satte EL & IT Forbundet rekord i antall innmeldinger, med rundt 3200. Totalt passerte også forbundet 38.000 medlemmer. Medlemsbevaringen kom sent i gang, rundt 1. august, men har også vært en suksess. Ronny Paulsen hadde i hele høst permisjon fra jobben sin på Telenor Kundeservice på Gjøvik for å hjelpe EL & IT Forbundet med verveprosjektet. Ved siden av å reise rundt for å promotere prosjektet på konferanser og i distriktene, brukte Ronny telefonen mye for å hente inn tidligere medlemmer som av en eller annen grunn var på vei ut av registrene. Sammen med Medlemsservice (LOfavør) og distriktene klarte prosjektet en gjenvinningsprosent på 66.

Konkurranse

Landsstyremøtet i EL & IT Forbundet applauderte innsatsen på Sørmarka i desember og var også svært positive til å fortsette vervearbeidet. Konkurransen mellom distriktene ble også trukket frem. Det er nemlig fortsatt en del forskjeller på hvem som har hatt og hvem som ikke har hatt suksess med vervingen. Og mens vestlendingene og særlig Hordaland/Sogn og Fjordane kan vise til imponerende tall, ligger EL & IT Forbundets tradisjonelt største distrikt, Oslo/Akershus, et godt stykke bak målsetningene. Den trenden må snus hvis forbundets mål om 40.000 i 2015 skal kunne nås.

Annonse
Annonse