JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny vikaralarm

Sykepleierforbundet frykter at utstrakt bruk av vikarer som jobber mye overtid ved Oslo Universitetssykehus kan ramme pasientene.

Forbundet reagerer spesielt på forholdene ved intensivavdelingen på Rikshospitalet, som er en del av Oslo Univeristetssykehus.

– Her er det snakk om en systematisk bruk av vikarer fra bemanningsbyråer som går doble vakter. Mange av vikarene jobber langt over 54 timer i uka, sier foretakstillitsvalgt Merete Norheim Morken ved Oslo universitetssykehus HF til Dagbladet.

Skandaleselskapet Adecco er førsteleverandør av vikartjenester til Oslo Universitetssykehus.

Tillitsvalgte i Sykepleierforbundet er særlig bekymret for at overtidsjobbingen på intensiven skal ramme pasientene. Her ligger kritisk syke pasienter som har et sterkt behov for at sykepleiere er opplagte på jobb. Men det er ikke sjeldent at både fast ansatte og vikarierende pleiere på avdelingen har vært på jobb i 17,5 timer, før de forlater et skift.

- Når folk jobber doble vakter en uke i strekk, kan det føre til at det gjøres feil som rammer pasienter, sier Kirsti Juvik, hovedtillitsvalgt ved sykehuset.

Adecco vil ikke svare på om sykepleiere også har gått glipp av overtidsbetaling. Konsernsjef Anders Øwre-Johnsen viser til den interne granskingen selskapet har satt i gang.

Også Oslo Universitetssykehus er i gang med å gå gjennom sin bruk av innleide vikarer og vil derfor ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

Annonse
Annonse