JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jens ber om solidaritet

Jens Stoltenberg ber om at neste års lønnsoppgjør blir et solidaritetsoppgjør.

bjorn.erik.dahl@anb.no

Invitasjonen kom da statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg talte til Fellesforbundets landsmøte tirsdag.

Stoltenberg legger vekt på at det er viktig å være føre var for å unngå arbeidsledighet. Situasjonen i verdensøkonomien kan raskt ramme Norge, minner han om.

Statsministeren hyller frontfaget, altså at den lønnsveksten som konkurranseutsatt industri kan tåle, legger rammene for lønnsoppgjøret.

Ifølge Stoltenberg må både arbeidstakere, høytlønnsgrupper, arbeidsgivere og staten vise solidaritet med de som risikerer å miste jobben på grunn av situasjonen ute i Europa og verden.

– På 1990-tallet viste vi at det var mulig å ha reallønnsvekst samtidig som vi bedret konkurranseevnen. Dette ble omtalt som solidaritetsalternativet, fordi de som sto i jobb viste solidaritet med de som var blitt ledige. Denne gangen må vi vise solidaritet med de som kan bli ledige, ved å motvirke at konkurranseutsatte bedrifter rammes og må legge ned, sa Stoltenberg til Fellesforbundets landsmøte. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse