JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Industri Energi: Bedre enn fryktet

Regjeringens kompromiss betyr bare noen måneders utsettelse av oljeboring utenfor Lofoten, tror leder i fagforbundet Industri Energi, Leif Sande.

Overfor nettmagasinet petro.no understreket Sande i formiddag at han ennå ikke kjenner regjeringens kompromiss i detalj, men på grunnlag av medieomtalen beskriver han det som «et brukbart kompromiss – og langt bedre enn fryktet».

Industri Energi, som blant annet organiserer oljearbeiderne, har vært blant de ivrigste forkjemperne for oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Forbundslederen er likevel ikke veldig bekymret over at regjeringen nå legger opp til fortsatt kunnskapsinnhenting i stedet for en formell konsekvensutredning. Han peker på at kunnskapsinnhentingen skal gå relativt raskt og at det åpnes sør i Nordland, slik at det som gjenstår er å si ja eller nei til selve konsekvensutredningen etter valget i 2013.

– Og vi vet at de som står for åpning ved Stortingsvalget i 2013 får flertall. Det er bare et spørsmål om regjeringskonstellasjon, sier Sande

Sande mener hans gamle parti, SV, ikke har grunn til å feire noen stor seier:

– Boring hadde det uansett ikke blitt, og alle dataene som hentes inn nå kan konverteres inn i en konsekvensutredning. Det er ikke mange månedene de har tjent på dette, mener Sande.

Han setter nå sin lit til at Arbeiderpartiet går inn i valgkampen i 2013 med et klart budskap om at partiet vil gå videre med en konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen. Men han innser at partiet står overfor et dilemma:

- Hvis de ikke har et klart budskap om konsekvensutredning, vil de få problemer i valget. Hvis de har et klart budskap, får de problemer med det rødgrønne samarbeidet, sier Industri Energi-lederen til petro.no.

Annonse

Flere saker

Annonse