JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fanemarkering i Trondheim

LO i Trondheim arrangerer fanemarkering utenfor lokalene til Atea i Sluppenveien fredag morgen til støtte for kravet om tariffavtale.

knut.viggen@lomedia.no

Fanemarkeringen er en støtte til fagorganiserte i EL & IT Forbundet og tillitsvalgte i Atea AS, som kjemper for å få på plass en tariffavtale i bedriften. Dette er et krav bedriften har avvist. 8. november varslet EL & It Forbundet plassoppsigelser og saken ble sendt til mekling. Partene møttes til mekling hos kretsmekler i Oslo 10. desember. På grunn av ulik oppfatning av grunnlaget for forbundets krav ble saken sendt til Arbeidsretten. Her kommer saken opp 17. og 18. januar.

Landsstyremøtet i EL & IT Forbundet vedtok i desember en støtteuttalelse til medlemmer og tillitsvalgte i Atea som kjemper for å få tariffavtale. I uttalelsen ble det varslet mulige sympatiaksjoner og markeringen i Trondheim er den første, med den lokale LO-organisasjonen som arrangør.

Stor aktør

Atea er Europas nest største og i Norge, Norden og Baltikum den ledende leverandøren av IT-infrastruktur med rundt 6.300 ansatte. I Norge er tallet rundt 1.700. Bedriften er lokalisert med hovedkontor i Oslo og kontorer i 22 andre byer, deriblant Trondheim der det er rundt 120 ansatte.

Under fanemarkeringen fredag morgen blir det delt ut informasjonsmateriell til ansatte med informasjon om hva man oppnår med en tariffavtale og med en AFP-ordning.

Frokostmøte

Etter fanemarkeringen inviterer LOs distriktskontor i Trondheim alle ansatte, tillitsvalgte, medlemmer og andre interesserte til nyttårsfrokostmøte på Folkets Hus.

Annonse
Annonse