JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politifolk vil jobbe lenger

Politiets Fellesforbund er ikke lenger like steile på at særaldersgrensen er å betrakte som hellig og ufravikelig.

Nå vil de ha muligheter til å jobbe etter fylte 60 år.

Forbundsleder Sigve Bolstad etterlyser nå «den gode seniorpolitikken», skriver VG.

– Vi må fjerne hindringene som gjør at dem som ønsker å fortsette ut over 60 år må gå kanossagang og søke om å fortsette, i stedet for som ellers i arbeidslivet, at man står i stillingen til man selv sier opp, sier Bolstad.

Lederen for 14.500 politiansatte mener at man må prioritere å beholde verdifull kompetanse og gjøre det fristende å forlenge yrkeskarrieren.

– Man må overvinne kulturen i politiet hvor man går av tidlig for å slippe yngre krefter til fordi budsjettene er for små til å opprette nye stillinger.

Politiforbundet får støtte fra Arbeiderpartiets nestleder i justiskomiteen, Jan Bøhler, som mener at politiet er helt avhengig av å beholde flere i jobb for å nå målet om to tjenestemenn per 1.000 innbygger innen 2020.

– Vi snakker her om personer med god fysikk, solid politimessig erfaring som kan bidra til økt kompetanse og stabilitet. I dag er det motsatt: De som ønsker å stå lenger har problemer med å få gjennom en søknad om å jobbe etter fylte 60, sier Bøhler.

I dag har politifolk rett til å gå av med pensjon fra de fyller 57 år hvis tjenestetiden er minst 28 år. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse