JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Arbeiderpartiet må si nei

– Postkom har lenge jobbet politisk for å få stoppet EUs tredje postdirektiv. Nå forventer vi at landsmøtet i Arbeiderpartiet sier et rungende nei til direktivet, sier Postkom-leder Odd Christian Øverland.

may.berg@lomedia.no

Postkom har innledet en ny offensiv mot Postdirektivet. Denne gang handler det om landsmøtet i Arbeiderpartiet, som avholdes i tida 7. – 10. april.

– Dette er et viktig skritt for å få regjeringen til å bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen og dermed få skrinlagt EUs tredje postdirektiv for godt, sier Øverland.

Postkom har tidligere tatt initiativ til et opprop som oppfordrer regjeringen til å bruke reservasjonsretten mot direktivet. Denne gangen retter man seg altså inn mot det nært forestående landsmøtet i Arbeiderpartiet.

Øverland oppfordrer også de som tidligere har undertegnet oppropet mot postdirektivet om å signere det nye oppropet.

Politisk kamp

SV og Senterpartiet har gjort det klart at de vil gå mot å ta postdirektivet inn i norsk lov. I Arbeiderpartiet er meningene delte. Seks fylkeslag i Arbeiderpartiet har sendt inn forslag til landsmøtet om å ta i bruk reservasjonsretten mot direktivet, og det ligger an til at dette blir en kampsak på landsmøtet.

Pr i dag har 10 av Aps 18 fylkeslag krevd at regjeringen skal bruke reservasjonsretten mot postdirektivet. Det er:

– Finnmark

– Nordland

– Sør-Trøndelag

– Møre og Romsdal

– Sogn og Fjordane

– Hordaland

– Aust-Agder

– Vestfold

– Hedmark

– Oppland

Hordaland var sist ute. På årsmøtet i går vedtok Hordaland Arbeiderparti enstemmig å tilrå regjeringen å bruke reservasjonsretten mot postdirektivet.

Også en del lokale partilag har tatt standpunkt mot postdirektivet. Et av dem er Arbeiderpartiet i Bergen.

– Vi ønsker ikke dårligere posttjenester. Posten slik den fungerer i dag er fordelingspolitikk i praksis. Innfører vi direktivet må staten enten finansiere det med skattepengene, eller så blir det dårligere for kundene, sa Marte Mjøs Pedersen, leder i Arbeiderpartiet i Bergen til aktuell.no etter årsmøtet i partilaget i februar.

Annonse

Flere saker

Annonse