JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt LO-forbund i emning

Landsmøtet i Norsk Manuellterapeutforening gikk enstemmig inn for å forhandle om tilslutning til LO.

einar.fjellvik@lomedia.no

Foreningen, som har om lag 200 medlemmer, har operert som frittstående forening etter at den i 2006 brøt ut av det Unio-tilsluttede Fysioterapeutforbundet. Nå vil et enstemmig landsmøte forhandle om å bli en del av LO-familien.

Også på LO-siden er stemningen positiv til å få inn manuellterapeutene som et nytt LO-forbund. Går forhandlingene greit, kan de bli tatt som LOs 23. forbund allerede på LO-representantskapets møte i juni, får FriFagbevegelse.no opplyst. Blir den tidsfristen for knapp, vil neste mulighet være represetnantskapsmøtet i februar neste år.

Viktige i IA-arbeidet

Da LO-nestleder Gerd Kristiansen talte til manuellterapeutenes landsmøte tiudligere denne måneden la hun stor vekt på at de, med sine kunnskaper om muskel- og skjelettlidelser, kan bidra godt til IA-arbeidet og arbeidet med å få sykmeldte raskere tilbake i arbeidslivet. Hun forsikret også at LO vil stå på overfor myndighetene for at manuellterapeutene skal få sin egen autorisasjon som helsepersonell.

– Vi vil arbeide for manuellterapeutautorisasjon uavhengig av eventuell LO-tilknytning for NMF, men gjennomslagskraften i IA-arbeidet vil være større med NMF med på laget, sa Kristiansen i følge NMFs nettsted.

VIDEO:

Dette er manuellterapi

Krever å komme først

Et annet sentralt spørsmål for manuellterapeutene er å komme til ved forhandlingsbordet der takstene for deres tjenester fastsettes. I dag føres disse forhandlingene mellom Helse- og omsorgsdepartementet, KS og Fysioterapeutforbundet. På direkte spørsmål om LO-tilslutning kan bringe manuellterapeutene nærmere forhandlingsbordet, var LO-nestlederens svar kontant:

– Ikke bare krever vi plass ved bordet, vi krever å komme først til bordet.

Annonse

Flere saker

Annonse