JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Posten rydder opp i vikarlønn

Posten reagerte lynraskt på avsløringene av tariffstridig avlønning av vikarer. Nå garanterer selskapet lik lønn for vikarer og fast ansatte. Postkom er tilfreds.

Det var onsdag ettermiddag at Odd Chr. Øverland, leder i fagforbundet Postkom, gikk ut og påsto at han kunne dokumentere at innleide vikarer fra bemanningsbyrået Adecco ble avlønnet i strid med regler og avtaleverk i Posten.

Allerede kl 12 dagen etter sendte konsernsjef Dag Mejdell i Posten ut en pressemelding der han garanterer lik lønn for vikarer og fast ansatte.

– Vi innfører fra i dag faktorlønn for vikarer for å gå foran og sikre ryddige og ordentlige lønns- og arbeidsforhold i bemanningsbransjen, skriver konsernsjefen.

Alle de fem bemanningsbyråene Posten har avtaler med er i løpet av dagen informert om endringen.

– Dette var på høy tid og jeg er tilfreds med det vi nå har oppnådd, sier Postkom-leder Odd Chr. Øverland nå ei ettermiddag.

– Dette sender et tydelig signal til bemanningsbyråene om hvilke lønns- og arbeidsforhold som skal gjelde i norsk arbeidsliv, mener forbundslederen.

Han opprettholder likevel kravet om innsyn i enkeltsaker for at fagforeningene kan kontrollere at vikarene virkelig får den lønan de har krav på.

– Den kynismen og utnyttingen av vikarer som Adecco har demonstrert for all verden, gjør at vi ikke tør å stole på selskapet, sier Øverland.

Annonse

Flere saker

Annonse