JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

På jobbjakt i Oslo

Den svenske arbeidsformidlingen busser inn ungdommer til Norge så de kan søke seg sommerjobb.

has@lomedia.no

Annie Petersson og Stina Fransson fra Växjø i Sør-Sverige har reist i sju timer for å søke lykken på sommerjobbmessen i Oslo. De to 20-åringene har prøvd å få seg jobb i hjembyen, men det er helt umulig.

– Det finnes nesten ikke jobber for meg i hjemme. Jeg har prøvd i ett og et halvt år å få meg en jobb, men har ikke fått annet enn strøjobber, sier Stina.

Ikke overbevist

De har tatt med seg hver sin bunke CV-er som de prøver å få gitt til vikarbyråer og restauranter som byr seg fram på messen. Det er ikke lett å komme til – hundrevis av ungdommer har tatt turen til messen som arrangeres av NAV Eures. Annie og Stina prøver lykken hos Manpower, men etter en kjapp prat blir de ikke helt overbevist.

– Manpower hørtes fint ut, men da må vi flytte hit før vi søker jobb, så det blir litt vanskelig. For å få en servitørjobb krever restaurantene erfaring, så det er også et problem, sier jentene.

Klar for bananene!

Stina har tatt fagutdanning innen renhold, så hun håper at det er mulig å få seg en jobb. Pengene er ikke det viktigste, men det å få seg et utenlandsopphold og oppleve nye ting er minst like viktig, sier de.

– Hva med å skrelle bananer?

He, he. Jeg så programmet om de svenske ungdommene som skrellet bananer her i Oslo. Jeg skjønner ikke at det er så rart – jeg synes det høres ut som en grei jobb, ler Annie.

Annonse

Flere saker

Annonse