JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagbevegelsen tungt inn i Klassekampen

Industri Energi har gått inn med 2,3 millioner kroner i avisa Klassekampen og dermed eier LO-forbund 20 % av aksjene.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

En omfattende kapitalutvidelse styrker avisa med 6 millioner kroner. Industri Energi blir sittende med en aksjepost på 5 % etter utvidelsen og blir det andre LO-forbundet på eiersida sammen med Fagforbundet som har 15 %.

Styrker avisa

Det er for å styrke avisen som han mener er viktig i den norske samfunnsdebatten, at forbundsleder Leif Sande og forbundet går inn på eiersida. Fra før sitter Industri Energi med aksjer for 60 millioner i A-pressekonsernet, ifølge Klassekampen.

Til avisa sier han at det er ideologiske grunner til investeringene både i A-pressen og Klassekampen.

- For oss er det viktigste å sikre bredden og mangfoldet, sier han og avviser at de vil bruke eiersitsen til å påvirke avisa på noen måte.

Også Fagforbundet som har vært på eiersida en stund, spytter nye 2,7 millioner kroner inn i avisa.

Håper på flere forbund

Forbundsleder Jan Davidsen sier til Klassekampen at de støtter opp om avisa fordi de mener den er en sentral premissleverandør i den politiske debatten, og at de gjerne vil bidra til at avisa skal kunne gjøre jobben enda bedre.

- Det er veldig viktig med denne utvidelsen på eiersida og jeg håper vi kan få med flere forbund på dette.

Ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen sier at aksjeutvidelsen gir avisa større muligheter til å satse og ansette journalister, og at det er godt å ha solide eiere i ryggen, og han er ikke redd for at det vil gi noen bindinger i forhold til dekningen av fagbevegelsen.

Etter kapitalutvidelsen ser eierskapet slik ut:

– Partiet Rødt 20 %

– Klassekampens venner 15 %

– Fagforbundet 15 %

– Oktober og Pax 10 %

– Industri Energi 5 %

– Andre aksjeeiere 35 %

Annonse
Annonse