JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jakter statlig dumping

NTL-tillitsvalgte oppfordres til å undersøke om det skjer sosial dumping på egen arbeidsplass.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

NTL-leder John Leirvaag ber alle sine medlemmer om å undersøke forholdene for innleide vikarer på egen arbeidsplass. Frykten er at disse vikarene får for dårlig betalt, slik det har blitt avdekket i kommunal sektor.

– Vi er bekymret for at offentlige arbeidsgivere underbygger sosial dumping gjennom ulovlige lønnsvilkår for sine ansatte. Det er ikke bare Adecco i helsesektoren som er en utfordring, det gjelder nok i de statlige institusjonene også, sier Leirvaag til Klassekampen.

Han oppfordrer medlemmer om å sende brev til arbeidsgiver, der de spør etter hvilke vilkår de innleide har, og hvilke kontrollrutiner virksomheten har ved innleie og bruk av underleverandører.

– Jeg håper at det settes i gang en dialog i virksomhetene rundt hvilke vilkår de innleide skal ha, og om man kan løse det på andre måter, uten bruk av innleie og bemanningsfirmaer, sier han til avisa.

Annonse
Annonse