JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fullt hus på spleiselaget

Avslutningskonserten på Notodden bluesfestival var et spleiselag mellom 15 forskjellige fagforbund, og nærmere 30 lokale fagforeninger. Det ble valuta for pengene. Fyrverkeriet Carolyn Wonderland leverte fullt trøkk, sammen med Rita Engedalen og Margit Bakken.

sissel.rasmussen@lomedia.no

Hovigs hangar på torget i sentrum av byen fyltes opp fra klokka 11 om formiddagen på bluesens aller siste dag. Publikum kom for å høre «Damer i blues» og Mikael Wiehe. Gratiskonserten var en del av arrangementet «Somliga går med trasiga skor», som kom i stand første gang i fjor, hvor LO var sponsor.

Som alltid på Notodden er bluesdamene populære, og i år stilte Eden Brent og Carolyn Wonderland opp på siste konsert, sammen med Rita Engedalen og Margit Bakken.

Wonderland blir benevnt som en ny «Janis Joplin» og det fantes ikke en cd å oppdrive av henne i bluesbyen på søndag ettermiddag.

Før Mikael Wiehe kom og landet det hele med sin rolige framferd, sto Industri Energis Espen Løken på scenen sammen med Janne Hegna fra Musikernes Fellesorganisasjon, og foretok trekningen av de tre heldige vinnerne av årets quiz på LO-standen. Tre personer fikk gratis festivalpass til neste års festival, fordi de svarte riktig på tre spørsmål om tariffavtalens bestemmelser om AFP, feriedager og arbeidstimer, kontra hva som er lovbestemt.

- Så skaff dere tariffavtale, oppfordret Espen Løken til publikum. Han takket dessuten Janne Hegna spesielt for innsatsen med å få til gratiskonserten, med sin innsats for samarbeidet om konserten.

- Uten denne dama her hadde denne konserten blitt noe av, understreket Espen Løken. Fagbevegelsen er stolte av å være med og bidra på festivalens 25-årsjubileum.

I tillegg auksjonerte Norsk Folkehjelp bort en t-skjorte, hvor alle søndagens artister signerte skjorta. Den amerikanske auksjonen ga 4500 kroner i kassa til Folkehjelpa.

LO har gjort det klart at de ønsker å fortsette samarbeidet med bluesfestivalen, og målsettingen er å bidra med én krone pr. LO-medlem neste år.

Annonse

Flere saker

Annonse