JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hundretusener protesterte i London

Så mange som over 400 000 kan ha inntatt Londons gater i protest mot regjeringen kuttplaner i dag.

linesch@lo-media.no

Britiske medier som følger demonstrasjonen tett i dag opererer med ulike tall når det gjelder deltakelsen. Avisene Guardian og Telegraph forteller i ettermiddag at over 400 000 personer har deltatt i demonstrasjonen. Britisk LO, TUC, har så langt uttalt at 250 0000 briter deltok, flere enn de forventet. Deltakerne protesterer mot kutt i offentlig sektor, økende arbeidsledighet, skatteløft og pensjonsreformer. Unge som gamle, fra alle samfunnslag, har gått i Londons gater i dag.

«Sterke og samlet»

Protestmarsjen gikk blant annet forbi parlamentsbygningene og statsminister David Camerons bolig i Downing Street, før den endte i Hyde Park.

- Vi er her for å fortelle regjeringen at vi er sterke og står samlet. Vi vil kjempe mot de dramatiske kuttene og vi vil ikke la dem ødelegge folks service, jobber og liv, sa generalsekretær Brendan Barber i TUC da demonstrasjonstoget kom til Hyde Park.

Også leder for Labour-partiet, Ed Miliband holdt appell.

«The Tories advarte meg mot å snakke her i dag. Men jeg er stolt av å stå her sammen med dere. For det er alternativer til regjeringens politikk, sa Miliband ifølge BBC. Fredag advarte Miliband selv regjeringen mot å avfeie demonstrantene som pøbler og ”samme gamle folkene som alltid protesterer». For dette er noe annet, mener Miliband.

Ifølge en meningsmåling TUC publiserte resultater fra i morges støttes demonstrasjonen av befolkningen. Over halvparten av de spurte (52 prosent) sa at de støtter TUCs demonstrasjon mot kutt i offentlig sektor. Nær en av tre (31 prosent) var imidlertid kritisk til demonstrasjonen.

Det synes som om demonstrasjonen stort sett har gått fredelig for seg. Det har vært tilløp til konfrontasjoner mellom anarkister og politi, ifølge britiske medier. Politiet fryktet at protestene kunne bli voldelige, og har 4500 politifolk på plass for å ta seg av eventuelle uroligheter.

Annonse
Annonse