JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO sier nei til postdirektivet

LO-sekretariatet vedtok i dag å anbefale regjeringen å si nei til EUs tredje postdirektiv. – Det er et klart signal til Arbeiderpartiets landsmøte, sier Postkom-leder Odd Christian Øverland.

For to år siden ba LO-kongressen regjeringen om å utrede konsekvensene av postdirektivet ytterligere. Regjeringen innfridde LOs krav. Utredningene ble ferdige i 2010, og med bakgrunn i disse har LOs sekretariat i dag fattet en enstemmig beslutning om å si nei til EUs tredje postdirektiv. LO vil oversende et brev til regjeringen med anbefaling om ikke å innføre direktivet.

Samlet fagbevegelse

- Vi er svært godt fornøyd med at vi nå har en samlet fagbevegelse i ryggen. Det gir styrke. Etter at vi fikk utredningene på bordet er det ikke overraskende at konklusjonen ble som den ble. Man må bokstavelig talt lete med lys og lykte for å finne argumenter for å liberalisere postmarkedet. Postdirektivet vil, som vi har hevdet, føre til dyrere og dårligere posttjenester, spesielt i distriktene, uttaler Øverland i en pressemelding.

Enhetsporto

LO fremhever i brevet til regjeringen at de ønsker en politikk som sikrer gode og enhetlige posttjenester til en fornuftig pris (enhetsporto) i alle deler av landet, og som bidrar til å opprettholde en spredt bosettings- og næringsstruktur. LO frykter at EUs postpolitikk ikke lar seg gjennomføre i Norge, uten at dette får store negative konsekvenser for pris-, service- og kvalitetsnivå på posttjenestene.

- Nå står kampen om å vinne landsmøtet i Arbeiderpartiet. Mange fylkeslag har sendt inn forslag om å benytte reservasjonsretten mot postdirektivet. Nå har Arbeiderpartiet også fått en klar anbefaling fra LO. Alt burde tilsi at også Arbeiderpartiet sier nei til postdirektivet, sier Øverland.

Annonse
Annonse