JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha unge til stemmeurnene

LO er på offensiven for å få flere unge til stemmeurnene under høstens kommunevalg.

– Hvis de unge ser at skillene i politikken virker inn på deres egen arbeidssituasjon, så kan også vi være med og påvirke arbeidssituasjonen deres i positiv retning, sier LO-sekretær Kristian Tangen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Store forskjeller

Det er store forskjeller i valgoppslutningen mellom de yngre og litt eldre velgere. For dem under 30 år er det 58 prosent deltakelse i valg, mens tallet for dem over går hele 80 prosent til urnene. Nå er det en offensiv på gang for at flere av LOs 115.000 medlemmer under 30 år skal bruke stemmeretten sin, og da først og fremst ut fra arbeidssituasjonen sin.

– Det de unge opplever, er et arbeidsliv som kan være tøft, og mange har uheldige møter med arbeidslivet. Det kan skyldes mangel på kunnskap om rettigheter både blant arbeidstakere og arbeidsgivere. Det skjer mye utnytting av unge som kunne vært unngått, ifølge Tangen.

Skolering

LOs ungdomsoffensiv dreier seg blant annet om skolering av unge tillitsvalgte landet rundt. Det skal også opprettes egne ungdomsvalgkamputvalg rundt om i lokalsamfunnene.

– Valgkampen er allerede i full gang. Vi ser blant annet hvordan NHO Service driver og skolerer kommunepolitikere i konkurranseutsetting, sier Tangen, som altså svarer med å skolere folk i egne rekker, og nå altså spesielt ungdommen.

Tangen er heller ikke i tvil om at kommunevalgkampen blir en av de mest ideologiske og spennende på lenge, med konkurranseutsetting, vikarbyråer og arbeidstakernes rettigheter høyt på dagsorden. (ANB)

Annonse
Annonse