JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser tariffavtale

Holship Norge AS vil ikke gi de ansatte tariffavtale. I dag møtes partene hos Riksmeklingsmannen.

ane.borrud@lomedia.no

Drammensfirmaet Holship Norge AS vasker grønnsakskasser av plast, som brukes i frukt- og grøntavdelinger i butikker. Nesten alle de 30 ansatte er organisert, og vil ha tariffavtale. Bedriften vil ikke. I dag klokka 11 møtes partene hos Riksmeklingsmannen.

20 kroner under tariff

– Vi vil ha de samme rettighetene og godene som andre med tariffavtale har. Både fem ukers ferie og AFP, sier Thure Hjertås, tillitsvalgt ved bedriften.

Han forteller at de ansatte ligger rundt 20 kroner under tarifflønn.

Håper på løsning

Hjertås håper partene kommer til enighet under dagens mekling.

– Jeg har en god følelse på at dette vil ordne seg. At vi får avtalen på plass, sier han.

Streik

Dersom ikke bedriften går med på å undertegne en tariffavtale, er de organsierte, men Hjertås i spissn, klare til å streike for å få gjennom kravet sitt.

– Det er klart at vi håper på enighet, og at vi slipper å ta i bruk streikevåpenet. Det er ingen som er tjent med en streik. Men dersom bedriften nekter oss avtale, da er vi klare for å streike, avslutter han.

Vil ikke kommentere

Daglig leder i Holship Norge, Lars Kent Ranners, ønsker ikke å uttale seg om saken før forhandlingene er ferdig.

– Det er helt unødvendig å diskutere dette før det eventuelt er en sak, sier han til Drammens Tidende.

Det er langt fra første gang bedriften er på kollisjonskurs med fagbevegelsen. Både i 2003 og i 2005 balanserte bedriften på randen av åpen konflikt med Arbeidsmandsforbundet. Betaling langt under tarifflønn og ulovlig bruk av innleid arbeidskraft var blant anklagene den gangen.

Annonse
Annonse