JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– En veldig alvorlig sak

Frp-leder Siv Jensen sier kvinnen som anklager to partifeller for voldtekt, skal få den hjelpen hun trenger.

Saken håndteres i tråd med Frps strenge retningslinjer, ifølge partilederen.

Siv Jensen hevder hun først ble informert om saken torsdag formiddag, til tross for at den aktuelle kvinnen ifølge TV 2 kom fram med anklagene i en epost allerede i slutten av august, stilet til Jensen og en kvinnelig stortingsrepresentant. Eposten ble ikke fanget opp og lest av partilederen, som nå på andre uka sitter dypt inne i sonderinger om et framtidig regjeringssamarbeid.

– Hun har sendt en epost som et svar på en masseutsendelse som gikk fra Frp til tusenvis av tillitsvalgte i valgkampen. Hennes epost har aldri kommet til min personlige epost, derfor har jeg heller ikke fått anledning til å lese den eller besvare den, sier Siv Jensen.

Hun sier hun vanskelig kan kommentere saken ytterligere, da den er under etterforskning av politiet, men beklager at kvinnen ikke føler seg godt nok ivaretatt av partiet etter at hun forsøkte å varsle ledelsen om anklagene.

– Les også: Voldtektsanmeldte Frp-medlemmer har trukket seg

Jensen karakteriserer saken som «en veldig alvorlig sak» i et intervju med NRK. Saken er politianmeldt, og Frp-leder Jensen sier hun nå er opptatt av at kvinnen skal få den hjelpen hun trenger.

– Slike saker er alltid alvorlig og skal håndteres i tråd med våre strenge retningslinjer av vårt organisasjonsutvalg, sier Frp-leder Jensen.

Voldtekten skal ha skjedd på et nachspiel etter et partiarrangement i Oslo i august. Kvinnen skal ha ventet med å komme ut med saken «av hensyn til partiet». De to voldtektsanmeldte Frp-erne trakk seg torsdag kveld fra sine verv i partiet. Begge nekter for å ha voldtatt partifellen.

Siv Jensen avviser at saken vil få noen innvirkning på regjeringssonderingene, som fredag formiddag fortsatte i det såkalte komitéhuset på Stortinget. Nestleder Ketil Solvik-Olsen ville ikke kommentere saken da han ankom Stortinget fredag

Avviser anklagene

De to mennene avviser voldtektsanklagene kategorisk.

«Jeg stiller meg helt uforstående til anklagen, men ønsker å samarbeide 100 % med politiet så vi kan få saken ut av verden», skriver den ene i en epost til NRK.

Advokaten til den andre mannen som er anmeldt, opplyser han ikke er kjent med at hans klient er anmeldt for noe, og avviser at en voldtekt har funnet sted.

Kvinnens bistandsadvokat Hege Salomon avviser at kvinnen ønsker å skade partiet.

– For mange voldtektsofre er det vanlig at det tar tid før man anmelder en voldtekt, og det kan være flere grunner til det. Hun har hatt en sterk lojalitet til partiet, så det har vært en prosess for henne, sier Salomon til NTB. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse