JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Posten-oppgjør før påske

Partene i tariffoppgjøret i Posten-konsernet tar sikte på å være ferdig før påske.

may.berg@lomedia.no

Torsdag og fredag skal forhandlingsdelegasjonen til Postkom utforme kravene. Om morgenen mandag 11. april skal kravene overleveres Posten. Partene har satt av mandag, tirsdag og onsdag til å bli ferdige med B-delsforhandlingene.

– Målet er å bli ferdig før påske. Må vi be om bistand, klarer vi ikke denne tidsfristen, sier Postkoms forhandlingsleder Ingeborg Sætre.

Småselskapene først

Før man kommer til forhandlingsbordet i morselskapet, skal det forhandles i Postens datterselskaper Bring Express, Warehouse og Parcel. Etter planen skal forhandlingene være ferdige fredag førstkommende.

Sætre er godt fornøyd med utfallet av forhandlingene i A-delen.

– Vi kom dit vi måtte komme. Det var ingen grunn til at Spekter skulle komme ut dårligere enn det som ble resultatet i LO/NHO-oppgjøret. Resultatet fra A-delsforhandlingene gir oss mulighet til å ivareta hensynet til alle våre grupper, enten det gjelder lavlønnsgrupper, langtidsutdannede og hensynet til likelønn, sier Sætre.

Solid økonomi

Sætre mener at det gode økonomiske resultatet Posten kom ut med i fjor, taler for at det bør bli et godt oppgjør for de postansattes del.

– Postens ansatte har bidratt i det store omstillingsarbeidet som har pågått i Posten, og har dermed vært med på å skape overskuddet. Dessuten har det vært liten lønnsglidning i Posten og overhenget er lavt, sier Sætre.

Datteerselskapene til Posten er egne, juridiske enheter og har egne B-delsforhandlinger. Økonomien i småselskapene kan komme til å bli en utfordring, tror Sætre.

Annonse
Annonse