JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ingenting å hente i Brussel

– Stoltenberg kan gjerne dra til Brussel og be om nasjonale tilpasninger, men han får ikke et komma, sier Postkoms leder Odd Christian Øverland.

may.berg@lomedia.no

Stoltenberg sier han er overbevist om at man i samråd med EU skal klare å finne en god løsning for postdirektivet, slik man har gjort med andre vanskelige direktiver. Postkoms leder Odd Christian Øverland har ingen tro på at Stoltenberg har noe å hente i Brussel.

– Partiledelsen må gjerne servere fynd-ord om seks dagers omdeling, over natten-omdeling, enhetsporto og likeverdige posttjenester, men jeg hører ingenting om hvordan de har tenkt å få det til. Med postdirektivet er det umulig å få til. Hvorfor skulle bitte lille utenforlandet Norge få til nasjonale tilpasninger til EUs postdirektiv når ingen EU-land har klart det, spør Øverland.

Han mener at det finnes verken gode eller halvgode alternativer til å bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen.

– Regjeringen har to alternativer, og begge er like ubrukelige. Det ene har jeg nevnt – å forhandle fram nasjonale tilpasninger. Den andre muligheten er å innføre direktivet med alle de konsekvensene det medfører, og la staten ta regninga. Tro meg, regninga blir mangedoblet i forhold til hva staten betaler for ulønnsomme posttjenester i dag, sier Øverland.

Han mener dette vil være en kostbar og kortsiktig løsning.

– Hva skjer når vi får et regjeringsskifte? En borgerlig regjering vil ikke føle seg forpliktet til å fortsette å skattefinansiere konkurranseutsettingen. Da må kostnadene ned. Det betyr at ekspedisjonsnettet blir enda mindre, at A-postproduktet blir borte og at folk i distriktene får post to-tre dager i uka, sier Øverland.

Klokkertro

Lederen i Postkom sier han er overbevist om at delegatene på Arbeiderpartiets landsmøte kommer til å servere partiledelsen et nei-vedtak.

– Fire femtedeler av forsamlingen har med seg lokale vedtak i form av årsmøtevedtak, styrevedtak og delegasjonsuttalelser som går imot postdirektivet. Ingen i denne salen kjenner noen argumenter for at dette EU-direktivet skal være godt for Norge. Ikke engang liberalistene på høyresida klarer å føre "faglige" argumenter for at dette er god politikk, sier Øverland.

Annonse
Annonse