JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser postkompromiss

Fagforbundet Postkom avviser alle forsøk på en kompromissløsning i striden om EUs postdirektiv på Arbeiderpartiets landsmøte.

– Et kompromiss om postdirektivet er uakseptabelt for oss. En fulliberalisering av postmarkedet er irreversibel og kan ikke rettes opp når det er gjort. Det håper jeg landsmøtet i Ap forstår, skriver Postkomleder Odd Christian Øverland i en pressmelding som ble sendt ut i morges.

Statsminister Jens Stoltenberg forsikringer om at den rødgrønne regjeringen uansett vil sørge for å opprettholde et godt posttilbud over hele landet avviser Øverland som «skattebetalt liberalisering av brevpost».

Utsettelse uaktuelt

Heller ikke en utsettelse av saken kan Øverland godta:

– Aps landsmøte utsatte avgjørelsen av dette spørsmålet i 2009. Siden da har regjeringen fått utført tre utredninger. De utredningene lå til grunn da LOs sekretariat for halvannen uke siden enstemmig vedtok å anbefale regjeringen å si nei til EUs tredje postdirektiv. Nå må også Ap ta det samme standpunktet – det finnes ingen andre akseptable alternativer, skriver Øverland.

Han minner om at de rødgrønne partiene Arbeiderpartiet stoppet den samme liberaliseringen som direktivet legger opp til da de tok regjeringsmakten i 2005. – Regjeringen Bondevik hadde vedtatt at postmarkedet skulle fulliberaliseres fra 2007. Dette stoppet vår regjering, med begrunnelse i å opprettholde gode og likeverdige posttjenester i hele landet.

Ap-landsmøtet avgjør

Både SV og Senterpartiet har for lengst bestemt seg for å si nei til dette EU-direktivet. Alt tyder også på at det vil være et klart flertall for å si nei til direktivet på Arbeiderpartiets landsmøte, som åpner i dag.

Fagbladet Posthornet har de siste dagene vært i kontakt med de fleste fylkeslagene i partiet. Denne runden viser at 15 av19 fylkeslag – med 219 av i alt 300 delegater – drar til landsmøtet med mer eller mindre forpliktende vedtak mot postdirektivet i kofferten.

LES OGSÅ: By og land mot postdirektivet

Annonse
Annonse