JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jens uenig med landsmøtet

Jens Stoltenberg fikk stående applaus fra landsmøtet etter å ha oppsummerte den politiske debatten. En ting er salen og statsministeren likevel uenige om: Postdirektivet.

may.berg@lomedia.no

Postdirektivet er en av de sakene som flest delegater har tatt opp fra talerstolen så langt på Arbeiderpartiets landsmøte. Noen har viet hele sitt innlegg til saken; langt flere har avsluttet innlegg om helt andre temaer med et: "Og så mener jeg at vi må si nei til postdirektivet".

Statsminister Jens Stoltenbergs budskap til sine 301 delegater er at å ta i bruk reservasjonsretten er feil vei å gå.

– Vi har lange tradisjoner for å jobbe fram gode løsninger for vanskelige direktivet, der vi både har måttet ivareta området direktivet regulerer og EØS-avtalen. Over årene har vi alltid funnet løsninger, enten ved at vi har forhandlet fram nasjonale unntak eller fått til særordninger, som har gjort at vi har kunnet ivareta de hensyn vi har vært opptatt å ivareta, sa Stoltenberg i sin oppsummering.

– Det jeg vil si til dere er: For oss kan ikke målet i seg selv være et ja eller nei til postdirektivet, det må være et ja eller nei til et godt landsdekkende postsystem i Norge, et landsdekkende posttilbud med seks dagers omdeling og enhetsporto, og med gode faglige rettigheter for de ansatte. Vi kommer ikke til å innføre et direktiv i Norge som ikke oppfyller disse betingelsene, sa Stoltenberg, som viste til at redaksjonskomiteen har fått jobben med å formulere et vedtak som det skal stemmes over på søndag formiddag.

Kan bli delt innstilling

Så det blir i redaksjonskomiteen for andre politiske saker at det avgjørende basketaket om postdirektivet skal stå i dagene og nettene fram til søndag formiddag. Statsråd Rigmor Aasrud er leder for redaksjonskomiteen.

Etter det Posthornet kjenner til, kan behandlingen i redaksjonskomiteen ende med delt innstilling. Så blir det opp til landsmøtet å bestemme utfallet.

Annonse
Annonse