JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi vil ikke ha direktivet

Også Akershus Arbeiderpartis landsmøtedelegasjon går inn for å bruke reservasjonsretten mot Postdirektivet.

morten.hansen@lomedia.no

Bare noen timer etter at statsminister Jens Stoltenberg ba landsmøtet i Arbeiderpartiet om spillerom i arbeidet med postdirektivet, bestemte Akershus Arbeiderparti sin delegasjon seg for det motsatte:

De vil ha reservasjon mot direktivet.

– For Akershus Arbeiderparti har dette med en holdning til denne typen direktiver generelt, og at vi ønsker å beholde den ordningen vi har i Norge i dag. Vi ser ingen grunn til å endre vår holdningen, sier Kjell Maartmann-Moe, i Akershus Aps landsmøtedelegasjon.

Han og de andre i delegasjonen lot seg ikke påvirke av Stoltenbergs formaning om at ”målet i seg selv være et ja eller nei til postdirektivet”. Maartmann-Moe oppfattet statsministeren dit hen at han ønsker å få til en avtale med EU. Han tror det eventuelt vil bli dyrt.

– Det har alltid noe å si når jens Stoltenberg mener noe. Men det han ønsker vil føre til at vi er nødt til å subsidiere postombæringen i distriktene enda mer. De pengene må vi i så fall ta andre steder fra. Det er en situasjon vi ikke vil i. Vi vil ikke ha direktivet. Vi vil ha absolutt reservasjonsrett.

I følge Akershus Arbeiderpartis twitterside (@akershusap) vil de ha en avstemning for eller mot bruk av reservasjonsretten. Der presiserer de sitt vedtak med å skrive: "Vårt vedtak innebærer nødvendigvis votering".

Annonse
Annonse