JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stoltenberg lover tiltak i luftfarten

Regjeringen vil styrke Luftfartstilsynet, lover statsminister Jens Stoltenberg. HK takker og bukker.

lene.svenning@lomedia.no

Tirsdag legger regjeringen fram sin tredje handlingsplan mot sosial dumping. Blant flere andre tiltak som vil bli iverksatt er styrking av Luftfartstilsynet. Det opplyste statsminister Jens Stoltenberg om fra talerstolen på LO-kongressen søndag.

- Regjeringen er i gang med en omfattende utredning av utfordringene i luftfarten. Blant annet ser vi på om det er mulig, og nødvendig, å stille krav til norske lønns- og arbeidsvilkår ved framtidige kjøp av flyruter. Og vi styrker helse-, miljø- og sikkerhetskompetansen i Luftfartstilsynet, sa Stoltenberg på LO-kongressen søndag ettermiddag.

Etterlengtet tiltak

Budskapet om å styrke Luftfartstilsynet lyder som musikk i Handel og Kontors ører.

- Det har vi venta på lenge, takk skal du ha, sa Peggy Hessen Følsvik, nestleder i HKs umiddelbare reaksjon fra talerstolen.

Dette tiltaket er et direkte svar på det fagbevegelsen mener er sosial dumping i det irske flyselskapet Ryanair. HK har vært sterkt kritisk til at Luftfartstilsynet etter deres syn ikke har hatt tilstrekkelig kompetanse til å gjennomføre tilsyn med Ryanair. Tilsynet har heller ikke gjennomført ett eneste tilsyn med selskapet. Det har imidlertid Samferdselsdepartementet lovet skal skje snart.

- Vi kan ikke vente på at tilsynet skal får styrket kompetansen sin før de gjennomfører et tilsyn. I første omgang forventer vi at Luftfartstilsynet får hjelp av Arbeidstilsynet, understreker Følsvik overfor HK-Nytt.

Annonse
Annonse