JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flåthen fornøyd

LO Leder Roar Flåthen syntes kompromissforslaget var bra. Vedtaket om bruk av reservasjonsretten er bedre.

morten.hansen@lomedia.no

– Jeg kan ikke være misfornøyd. Vi har fått et vedtak som er enda mer i tråd med det LO har vedtatt selv, sier Roar Flåthen.

– Man prøver alltid å lete etter et kompromiss. Jo bredere støtte og forankring man har jo bedre er det for saken. Skulle det ha et kompromissforslag, måtte det være sterkt. Det var det. Men det kom nok for sent, sier Flåthen.

Han tror mange hadde bestemt seg før forslaget fra redaksjonskomiteen kom. Da det kom var det ikke godt nok for å få delegatene til å snu.

– Vi har hele tiden sagt at det var lite å gå på. Dette vedtaket er et bevis på det, sier Flåthen.

Gjort en god jobb

Også LO Stat er fornøyd med det endelige utfallet.

LO Stats leder, Tone Rønoldtangen, tror ikke følgene med å reservere seg mot direktivet vil få dramatiske følger.

– Skal Norge først ta i bruk reservasjonsretten for første gang, er dette et godt direktiv å gjøre det på, sier Rønoldtangen.

Hun er ikke overrasket over resultatet, og mener Postkoms arbeid har vært viktig.

– Postkom har gjort en god jobb med å beskrive fakta i denne saken. Men dette er ikke et Postkom-, men et landsmøtevedtak, sier Rønoldtangen.

Annonse
Annonse