JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jens starter arbeidet mot EU

Nå skal Jens Stoltenberg starte arbeidet med å reservere Norge mot postdirektivet.

may.berg@lomedia.no

En slagferdig og opplagt Jens Stoltenberg avsluttet søndag Arbeiderpartiets 63. landsmøte.

Vel måtte han gi tapt for grasrota på landsmøtet i saken om postdirektivet. Uansett er han Arbeiderpartiets umåtelig populære og ubestridte leder, som får trampeklapp bare han kremter fra talerstolen.

– Landsmøtet forandrer

– Da jeg åpnet landsmøtet, sa jeg at Arbeiderpartiets landsmøter forandrer norsk virkelighet. Det fikk jeg veldig rett i, sa Stoltenberg med et snev av galgenhumor da han oppsummerte landsmøtet i ettermiddag.

– Vi har gjort politiske vedtak, utviklet politikk og politisk forståelse. Vi gjør ting vi ikke visste på forhånd, ellers hadde vi ikke behøvd å arrangere landsmøter, fortsatte Stoltenberg.

Godt postvesen

– Det som har vært vårt felles utgangspunkt for denne diskusjonen, er at vi skal ha et godt postsystem, med seks dagers omdeling, felles porto for hele landet og gode lønns- og arbeidsbetingelser for de postansatte. Det diskusjonen har handlet om. er hvordan vi best når disse målene. Nå har landsmøtet sagt sitt, som er landsmøtets suverene rett. Nå er det partiledelsen oppgave, i henhold til EØS-avtalen, å starte arbeidet med å reservere Norge mot dette direktivet. Nå starter vi arbeidet opp mot EU, med bakgrunn i det klare vedtaket på vårt landsmøte, sa Stoltenberg.

Annonse
Annonse