JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sundnes tar over i Handel og Kontor

– Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Trine Lise Sundnes. 1. juli er det hennes første dag som leder i Handel og Kontor.

lene.svenning@lo-media.no

Sture Arntzen har hatt sin siste dag som forbundsleder. Etter 19 år i sjefsstolen, tar Trine Lise Sundnes over som leder i Handel og Kontor i dag. 43-åringen ble valgt på forbundets landsmøte i september i fjor, med tiltredelsesdato 1. juli.

På LO-kongressen i mai gikk hun av som organisasjonens 1. sekretær. Sundnes ble valgt inn i LO-ledelsen i 2001. Før den tid var hun regionsekretær i HKs region Øst. Hun startet sin tillitsvalgt-karriere i boligbyggelaget USBL.

Ingen revolusjon

Sundnes starter friskt i sin nye jobb – på ferie i Kroatia sammen med sin mann og deres datter. Selv om hun først stiller på kontoret 8. juli, sitter hun og skriver en e-post til alle ansatte i forbundet da HK-Nytt ringer henne.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben. Jeg synes jeg har et godt grunnlag i vedtakene som ble gjort på landsmøtet i fjor, og med den kompetansen som finnes i HK, sier hun.

Sundnes har ikke tenkt å gjennomføre noen revolusjon i HK.

– Jeg ønsker å videreutvikle forbundet, og jeg ønsker å styrke tillitsvalgtes rolle på arbeidsplassene. Jeg vil også at HK skal ha en tydeligere profil på det næringspolitiske området, sier hun.

Den første store utfordringen Sundnes skal gyve løs på, er hovedavtaleforhandlingene. Her vil hun først og fremst satse på å bedre de tillitsvalgtes muligheter til å skjøtte vervene sine på arbeidsplassene.

Takker Sture

Den nye forbundslederen skryter av den gamle.

– Sture Arntzen har gjort en veldig god jobb i de 19 årene han har vært forbundsleder, med å utvikle organisasjonen, tariffavtalene, få til en god reallønnsutvikling, og med det internasjonale solidaritetsarbeidet. Det vil bli videreført under min ledelse, lover hun.

Men HK har fått en ny leder.

– Å se på jobben vi gjør med friske øyne er alltid sunt. Nå får HK en ny ledelse, men jeg kommer ikke til å snu opp ned på organisasjonen, sier Trine Lise Sundnes.

Annonse
Annonse