JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klart for statsoppgjøret

Onsdag braker det løs i statsoppgjøret. Klokka 10.00 lønnsoppgjøret i staten, med overlevering av krav. Partene har lagt et løp der man vil forsøke å komme i mål allerede natt til 30.april.

Det innebærer at staten og LO Stat, YS Stat, Unio og Akademikerne bare har tida og veien på å finne en løsning. Blir det ikke enighet går oppgjøret til mekling.

Det vanlige er at man har forhandlingsfrist natt til 1. mai, men i år forsøker man seg altså på å spare inn en dag. Likevel er det slik at man vil kunne ta i bruk også det siste døgnet hvis partene ser at det er nødvendig.

LO Stat mener oppgjøret i staten blir utfordrende, og legger ikke skjul på at det kan bli tøffe tak, til tross for at årets tariffoppgjør i andre sektorer har falt pent på plass.

Annonse

Flere saker

Annonse