JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever reallønnsvekst for alle

Statsansatte må få en reallønnsutvikling i mellomoppgjøret, mener hovedsammenslutningene. De har som mål at statsansatte skal holde tritt med lønnsutviklingen i industrien.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

LO Stat, YS og Unio leverte klokka 10 onsdag sine krav til årets tariffoppgjør. De krever at alle statsansatte ivaretar sin reallønnsutvikling, og mener det bør gjøres med en kombinasjon av krone- og prosenttillegg.

De fastslår også at eventuelle lokale forhandlinger må være reelle.

– Norsk næringsliv tjener på at Norge har en kunnskapsbasert og omstillingsdyktig offentlig sektor som leverer god kvalitet på tjenestene. Lønn er et viktig virkemiddel i så henseende, mener forhandlingslederne i LO Stat, YS Stat og Unio, Tone Rønoldtangen, Pål N. Arnesen og Arne Johannessen.

De tre har som mål at lønningene i staten skal holde følge med industrien. I kravene sine understreker de også at det må være mulig å fortsette den positive utviklingen på likelønn også i årets oppgjør.

– Statistikken viser at tiltakene virker. I fjor tok vi synlige grep, som førte oss et stykke på vei mot målet om likelønn. Men fortsatt har vi en vei å gå. Det betyr at vi må ha dette perspektivet med oss i alle tariffoppgjør, mener forhandlingslederne Rønoldtangen, Johannessen og Arnesen.

Annonse
Annonse