JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bred støtte til tariffstreik

De politiske ungdomsorganisasjonene på venstresida står samlet i sin støtte til de ansatte i Parma Plast som i morgen tidlig går til streik for å få tariffavtale.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

- Det er et politisk ansvar å løfte denne saken. Her har vi felles agenda med fagbevegelsen, sier Andreas C. Halse, faglig leder i Sosialistisk Ungdom. Sammen med Tonje Brenna, generalsekretær AUF, og Iver Aastebøl, leder i Rød Ungdom, har Halse tatt initiativ til en mobililsering til støtte for de ansattes kamp for tariffavtale ved bedriften i Straume utenfor Bergen.

LES OGSÅ: Varsler streik for tariffavtale

De mener hele den nordiske modellen er truet dersom slike saker sprer seg til andre arbeidsplasser, derfor vil de slå ring om tariffkampen der streikevåpenet tas i bruk torsdag morgen. De streiker for hele arbeiderbevegelsen, mener de.

Streikevakter

SU, AUF og RU vil mobilisere unge i Straume-området og stille streikevakter. De føler alle et ansvar for å bidra til at konflikten blir løst.

- Det er ikke til å tro at de ikke skal få tariffavtale i et land som har organisasjonsfrihet, sier Tonje, og legger til at det er ekstra betent i denne saken der arbeidsgiver er så steil. Dessuten er det viktig å mobilisere ungdommen og opplyse dem om hva som skjer i arbeidslivet.

Vant og tapte

Iver sier de vil gjøre alt de kan for at ikke fagbevegelsen skal tape denne saken. Blir streiken langvarig, vil de vurdere andre tiltak.

- De ansatte og hele fagbevegelsen tapte på Jevnaker, men vant på Gjøvik. Dette er saker av stor prinsippiell karakter, påpeker han.

1. mai

Ungdomspartiene vil også minne sine moderparti på saken i forbindelse med 1. mai-feiringen på søndag.

- Da vil vi holde fanen høyt, sier Anders Halse.

Fanemarkering

Torsdag morgen blir det fanemarkering utenfor bedriften på Straume Næringspark. Det er Industri Energi og LO i Bergen og Omland som står som arrangør av markeringen som starter klokka 07.30. Det blir appeller ved LO i Bergen og Omland og ved tillitsvalgt Eilef Solberg fra bedriften.

Annonse
Annonse