JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

5600 i toget

400 flere gikk i toget i år sammenlignet med fjoråret, men det er fremdeles en god del lavere en snittet.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Arne H. Rolijordet, Rignes-tillitsvalgt og mangeårig teller av 1. maitoget i Oslo, er klar med sin telling av årets tog: 5600 personer.

- 5600 er i praksis mellom 1000 og 1500 færre enn gjennomsnittet. Men det er likevel en framgang på 400 fra i fjor, forteller han.

Hans vurderinger er at den delen av toget som består av faglige organisasjoner har framgang, på samme måte som den delen som består av politiske partier. Det han mener gjør at det i år var færre enn snittet totalt sett, er at det ikke var en spesiell sak som mobiliserte andre grupper.

- Når det ikke er mobilisering på en eller annen sak, som oljeboring i nord eller Aker sykehus, blir toget prega av tilbakegang, sier han.

Likevel vil han komme i møte de som sier 1. mai er utgått på dato.

- Disse tror gjerne det er 2-3000 som går i 1. mai-toget. Men det er over 5000 personer i et demonstrasjonstog, og det er veldig mye. Vanlige demonstrasjoner har gjerne mellom 500 og 1000, og da er over 5000 personer år etter år eksepsjonelt godt, sier Rolijordet.

Annonse
Annonse