JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo-lederen fornøyd

Roy Pedersen, leder av LO i Oslo, sier seg rimelig fornøyd med toget og arrangementet.

- Kortversjonen er at jeg er rimelig fornøyd. Vi har nok vært flere i demonstrasjonstoget de siste åra. Men vi skal være klar over at toget i Oslo er tredelt, og at det først og fremst er den delen av toget som består av andre organisasjoner som har nedgang, sier han.

Han har ikke hørt om noen episoder i forbindelse med markeringen, og tror arrangementet har gått smertefritt.

- Det var en flott mobilisering som markerte en felles rødgrønn front mot Høyre- og Frp-byrådet. De tre partiene vi inviterte er enige om mange viktige ting, som å slåss mot sosial dumping, og å være villige til å sette inn tiltak mot dette. Det gjør dagens byråd bare når de må, sier han.

Pedersen er også godt fornøyd med at de tre partiene er enige om at profittmotivet skal ut av velferdstjenester som skole og eldreomsorg, noe han ser på som en re-kommunalisering.

- Får vi et nytt flertall etter valget i høst, er det ingen tvil om at det blir en ny politikk. Og det er det vi ønsker, vi vil ikke bare ha et skifte, sier han.

At det i år var "kommunale" talere på Youngstorget sier Pedersen er helt i tråd med strategi og tradisjoner.

- Vi har jobba i et år med å forberede kommunevalget. Det er helt bevisst at det var disse tre partiene vi plasserte på talerstolen. Det var heller ikke noe forsøk på å finne på noe nytt eller avvise rikspolitikerne. Det var som vi pleier å gjøre når det er kommunevalgkamp, sier han.

Annonse
Annonse