JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre + statsansatte = sant?

Nei, mener NTL-leder John Leirvaag. For Høyre er det hensynet til bedriftene som er viktigst, ikke de ansatte, sier han.

yngvil.mortensen@lomedia.no

– Det er viktig for Høyre å rette opp et noe skjevt bilde av partiet, sier Høyre-nestleder Bent Høie til nyhetsbyrået ANB 3.mai.

Høie sier mange tror at Høyre ikke er på parti med offentlig ansatte.

Høie leder Høyres utvalg for arbeidsgiverpolitikk i offentlig sektor. Utvalget “arbeider med forslag som kan gjøre offentlig sektor til en bedre, mer motiverende og spennende arbeidsplass”, heter det i programmet til Høyres landsmøte som holdes i Oslo i helgen.

Venter ingen kursendring

– Hvis det er slik at Høyre vil endre sin arbeidslivspolitikk, er det positivt, sier NTL-leder John Leirvaag i en kommentar til utspillet fra Høie.

Leirvaag sier ingenting tyder på at Høyre kommer til å skifte kurs.

– Høyre holder fast på kravene om redusert statlig eierskap, flere midlertidige ansettelser og mer konkurranseutsetting, sier han.

Tar avstand

– Dette gjør ikke Høyre ut fra hensyn til de offentlig ansatte, men til private bedrifter, mener Leirvaag, og legger til at dette er et eksempel på Høyre-politikk som fagbevegelsen tar sterkt avstand fra.

Bent Høie sier Høyre skal ha et godt forhold til fagbevegelsen samtidig som partiet bygger opp en bedre arbeidsgiverpolitikk for offentlig sektor.

Annonse

Flere saker

Annonse