JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Idretten må vente

Det blir ingen endring av tippenøkkelen i høst. Det gjorde kulturministeren klart da hun talte til idrettstinget i dag.

einar.fjellvik@lomedia.no

Til heftige protester fra et samlet kulturnorge vedtok Arbeiderpartiets landsmøte tidligere i vår å gå inn for å endre fordelingen av tippemidlene. Kulturminister Anniken Huitfeldt kunne imidlertid ikke love noen endring allerede i det statsbudsjettet som legges fram i høst da hun talte til idrettstinget i formiddag.

– Nå er det idrettens tur til å bli styrket, men på grunn av behandlingstiden kan ikke noen endring komme med i det budsjettet som blir lagt fram til høsten, sa Huitfeldt.

Huitfeldt understreket også at Arbeiderpartiet ikke kan bestemme en endring av tippenøkkelen alene. De andre regjeringspartiene må også stille seg bak, men ifølge NTB virket det ikke som hun regnet med store problemer på den fronten.

Blir Arbeiderpartiets landsmøtevedtak gjennomført, betyr det 640 millioner kroner mer fra tippemidlene til idrettsformål hvert år – og tilsvarende mindre til kulturformål. Meningen er at pengene skal brukes til å bedre anleggssituasjonen for norsk idrett.

De 62 kulturorganisasjonene som sto bak protestaksjonen før og under Arbeiderpartiets landsmøte har nå lagt ned underskriftsaksjonen og avviklet aksjonens facebookside. I stedet velger man nå å satse på dialog med kulturdepartementet. Så langt er to møter gjennomført, og neslteder i Musikernes fellesorganisasjon beskriver samtalene som konstruktive.

Annonse
Annonse