JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO Stat vil stå i mot lokal-krav

Om staten støtter Akademikernes krav om at all lønnsdannelse skal skje lokalt, er det å be om brudd i forhandlingene, sier LO Stat.
Partene i Statsoppgjøret foran kravoverleveringen

Partene i Statsoppgjøret foran kravoverleveringen

mobil: Nina Hanssen

anders@lomedia.no

Hovedoppgjøret i staten startet mandag, og skillelinjene mellom atbeidstakerorganisasjonene er klare: Akademikerne vil ha lønnsdannelsen lokalt

Det avviser LO Stat-leder Tone Rønoldtangen:

– Dette kommer vi ikke til å finne oss i. Vi har hørt enkelte signaler fra regjeringen som tyder på at de har forståelse for Akademikernes syn. Hvis dette betyr at vi blir møtt med slike krav fra staten, er det å be om brudd i forhandlingene, sier Rønoldtangen.

Hun ventet krevende forhandlinger, og vil stå på for å forsvare lønnssystemet i staten.

Hun minner også om de statsansattes etterslep sammenlignet med frontfaget:

– Vi forsvarer frontfagmodellen og har lang tradisjon for å vise ansvarlighet. Men det hører ned til historien at i siste tariffperiode er det et lønnsetterslep på 0,5 prosent i forhold til industrien. Dette må tas hensyn til i forhandlingene med staten, sier hun.

- Vi kommer tilbake med mer når vi har fått partene i tale -

Annonse

Flere saker

Annonse