JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Underskudd i Postkom

Postkom måtte i fjor bruke 850.000 kroner av oppsparte midler for å dekke underskuddet i regnskapet. I årene som kommer må Postkom belage seg på å bruke sparekniven.

may.berg@lomedia.no

Siden forbundet ble stiftet i 2000, har Postkom årvisst gått med millioner i overskudd, penger som har blitt lagt til egenkapitalen.

I fjor måtte man hente penger fra kistebunnen for å dekke underskuddet. Ikke bare gikk alle renteinntektene med. Forbundet måtte i tillegg bruke 850.000 kroner av egenkapitalen.

Men forbundet har velfylte bankkonti.

Pengebeholdningen var på vel 134 millioner kroner for forbundet sentralt ved årsskiftet. Inkludert kretsene, var beholdningen på mer enn 178 millioner kroner.

Forbundet sentralt gjorde opp regnskapet med et underskudd på 1,9 millioner kroner, som er ca. 200.000 kroner mer enn budsjettert.

Skiphelle og medlemsnedgang

Det er to årsaker til underskuddet:

Forbundet måtte i fjor gå inn med 4,5 millioner kroner i kursstedet Skiphelle, dels til å dekke underskudd i driften av hotellet, dels for å tilføre nødvendig ny kapital til selskapet.

Arbeidet med å utrede framtida for Skiphelle har pågått i en årrekke, og er fortsatt ikke fullført. I mellomtida må forbundet dekke de løpende kostnadene.

Den andre viktige årsaken til underskuddet er medlemsnedgangen, som er et resultat av nedbemanningene i Posten.

Bare fra 2009 til 2010 ble kontingentinngangen redusert med ca. to millioner kroner. Det er ingen grunn til å tro at trenden vil snu i årene som kommer. Antallet medlemmer sank med 680 fra året før.

– Det er viktig at vi erkjenner virkeligheten og ser hvilken vei pilene peker, sier forbundsleder Odd Christian Øverland.

Han påpeker at arbeidet med å redusere kostnadsnivået har startet.

Behovet for å spare penger var en av årsakene til omleggingen av kretsstrukturen som landsstyret vedtok nylig .

Nye sparetiltak vil bli nødvendig i årene som kommer. Men det skal ikke gå ut over tilbudet til medlemmene, lover Øverland.

Annonse
Annonse