JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NISO-medlemmer vant i retten

Lagmannsretten har gitt fotballspillerne Terje Reinertsen og Jukka Hakala medhold i at de ble usaklig sagt opp av Notodden Fotballklubb.

– Lagmannsretten har uttalt at profesjonelle idrettsutøvere bør ha tilsvarende oppsigelsesvern som andre yrkesgrupper, sier forbundsleder Joachim Walltin i idrettsutøvernes fagforbund (NISO) i en kommentar til NTB.

Det var etter at klubben mistet sin «rike onkel» i 2009 at de to spillerne fikk «tilbud» om å få halvert lønna. KIlubben mente den ikke hadde andre muligheter ettersom inntektene ble halvert.

Spillerne nektet å godta «tilbudet» og mente de i praksis var usaklig oppsagt. Med støtte fra NISO stevnet de fotballklubben for retten.

–Dette blir en prinsippsak for fotballnasjonen fordi det ikke finnes rettspraksis på nettopp dette området fra før, sa LO-advokat Anne-Lise Henriette Rolland til lokalavisa Telen før første runde i rettssaken i fjor høst.

I tingretten endte det med tap for de to spillerne, men da saken kom opp for lagmannsretten nylig ble resultatet det motsatte. Med fire mot en stemme ga lagmannsretten de to spillerne medhold i at de var usaklig oppsagt. Det avgjørende for retten var at klubben ikke kunne dokumentere at den hadde vurdert andre alternativer enn oppsigelse av spillerkontrakter for å løse de økonomiske problemene. Retten erklærte derfor oppsigelse for ugyldige og tilkjente de to spillerne til sammen 926 000 kroner i erstatning.

Dommen er ennå ikke rettskraftig.

Annonse
Annonse