JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støtter sparket klubbleder

Klubbleder Monica Okpe fikk sparken fra DHL. LO tar saken. På Facebook slår folk ring om henne.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

DHL er et multinasjonalt transport- og logisitikkselskap. Monica Okpe har jobbet som lagerarbeider i bedriften på Ulven i Oslo i fem år og vært tillitsvalgt de siste tre. I fjor markerte hun seg i godsstreiken og gikk hardt ut mot bedriftens bruk av midlertidig ansatte. Fredag ble hun sparket på dagen. Hun er overbevist om at det henger sammen med jobben hun gjør som tillitsvalgt.

LES OGSÅ: - Riv i stykker vikarbyråavtalen

- Jeg ser på dette som trakassering av meg som tillitsvalgt, sier Monica Okpe til Klassekampen.

Stor støtte

Torsdag formiddag ble det opprettet en støtteside på Facebook for Monica Okpe. Mandag morgen var det over 900 som «liker» og støtter saken hennes.

Rødtleder Turid Thomassen skrev i dag tidlig:

«Kjære Monica Okpe. Sitter en tidlig morgen i Kabul og leser om saken din på Frifagbevegelse sine sider. Stå på - den tyngste jobben er det du som må gjøre, men det er mange som vil hjelpe deg og fagforeninga di. Ta kontakt med damene på Bekken& Strøm. De har nok viktige erfaringer å dele med deg. Kameratslig hilsen Turid Thomassen, leder i Rødt.»

Monica Okpe svarer også alle som kommenterer på Facebook: «Tusen takk for all støtte! Det betyr mye for meg og for klubben på Ulven. Vi kjemper videre med dere i ryggen!»

Sjekk ut Monica Okpes støtteside på Facebook

Hun får full støtte av Norsk Transportarbeiderforbund som ser på dette som et angrep på henne som klubbleder. Til Klassekampen sier forbundssekretær Sissel Karlsen at Okpe er flink og profilert og har ordnet opp mye i klubben ved DHL.

LOs juridiske avdeling er koblet inn og advokat Einar Stueland skal være med på et forhandlingsmøte med bedriften sammen med Monica Okpe den siste uka av mai.

Ifølge Klassekampen er DHLs grunngiving for oppsigelsen «Ureglementert fravær», men DHL ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen fordi det dreier seg om personalsak.

Les alt om godsarbeiderstreiken i fjor

- Fagforeningsknusing

Partiet Rødt engasjerer seg i oppsigelsessaken, og nestleder Bjørnar Moxnes mener at det ikke bare framstår som en usaklig avskjed, men også som et forsøk på fagforeningsknusing.

- Etter hva vi kan se bryter denne oppsigelsen med både Arbeidsmiljølovens § 13-1 som forbyr «direkte og indirekte diskriminering på grunn av politisk syn», Arbeidsmiljølovens § 15-7 som gir vern mot usaklig oppsigelse, ILO-konvensjon 87 om foreningsfrihet og beskyttelse av organisasjonsretten og ILO-konvensjon 111 om diskriminering i sysselsetting og yrke.

– Vi i Rødt vil gi støtte til Oslo Transportarbeiderforening i denne konflikten, og jeg oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. Det er svært viktig at DHL ikke lykkes med sitt forsøk på fagforeningsknusing, sier Moxnes.

Annonse
Annonse